O hmyze na tanieri

O hmyze na tanieri

Dali by ste si po cvičení hmyzí protein? Ponúkli by ste návšteve hmyziu klobásu?

 

Prečo by malo byť výživovo lepšie konzumovať hmyz, ako bežné hospodárske zvieratá? Cíti chrobák/červ bolesť? Sme evolučne prispôsobení na túto stravu a v čom je lepšia? Aký môže byť environmentálny dopad chovu hmyzu, v porovnaní s hovädzím dobytkom, pre našu planétu? A ako vyzerajú hmyzie farmy? Na všetky tieto otázky prišiel babám odpovedať Ing. Martin Masár, ktorý vyštudoval potravinársku chémiu a biotechnológie na chemickej fakulte VUT v Brne a pracovne sa venuje hlavne doplnkom stravy a poradenstvu v oblasti výživy. 

Navyše porozprával o svojom super projekte @entoway – proteinovom doplnku stravy z jedlého hmyzu a zaujímavých plánoch a návrhoch nových produktov z hmyzu do budúcnosti.

Pokiaľ hľadáte udržateľný, inovatívny a zdravý protein, rozhodne vyskúšajte www.entoway.com

_ _ _

Ak by ste chceli @z_zvedkyne podporiť v ich práci, môžete tak učiniť cez https://www.patreon.com/zvedkyne a prispieť babám na kávičku/čaj k práci, dobrý drink po nahrávaní, prípadne sa môžete aktívne zapojiť do tvorby podcastu a rozhodovať o tom koho si baby pozvú a čo sa budú pýtať, alebo sa môžete s babami osobne stretúť a pokecať si 🙂