Dali by ste si po cvičení hmyzí protein? Ponúkli by ste návšteve hmyziu klobásu?
Prečo by malo byť výživovo lepšie konzumovať hmyz, ako bežné hospodárske zvieratá? Cíti chrobák/červ bolesť? Sme evolučne prispôsobení na túto stravu a v čom je lepšia? Aký môže byť environmentálny dopad chovu hmyzu, v porovnaní s hovädzím dobytkom, pre našu planétu? A ako vyzerajú hmyzie farmy? Na všetky tieto otázky prišiel babám odpovedať Ing. Martin Masár, ktorý vyštudoval potravinársku chémiu a biotechnológie na chemickej fakulte VUT v Brne a pracovne sa venuje hlavne doplnkom stravy a poradenstvu v oblasti výživy.
Navyše porozprával o svojom super projekte @entoway – proteinovom doplnku stravy z jedlého hmyzu a zaujímavých plánoch a návrhoch nových produktov z hmyzu do budúcnosti.
Pokiaľ hľadáte udržateľný, inovatívny a zdravý protein, rozhodne vyskúšajte www.entoway.com
_ _ _
Ak by ste chceli @z_zvedkyne podporiť v ich práci, môžete tak učiniť cez https://www.patreon.com/zvedkyne a prispieť babám na kávičku/čaj k práci, dobrý drink po nahrávaní, prípadne sa môžete aktívne zapojiť do tvorby podcastu a rozhodovať o tom koho si baby pozvú a čo sa budú pýtať, alebo sa môžete s babami osobne stretúť a pokecať si 🙂