Tento týždeň je nový experimentálny podcast, ktorý načítava syntetický hlas

Skupina podcastov skpodcasty sa rozrastá o Tento týždeň. Ide o experiment, pretože text načítava syntetický neurálny hlas vďaka službe ElevenLabs, ktorá nedávno pridala slovenčinu medzi podporované jazyky.

„Už dlhšie sa dajú články vo viacerých slovenských médiách aj počúvať, všetci však používajú rovnaký neutrálny syntetický hlas. Chceli sme sa odlíšiť,“ povedal Dávid Tvrdoň, spolutvorca newslettra Tento týždeň, ktorý slúži ako základný obsah podcastu.

„Na výsledku je stále počuť, že text nečíta živý človek a na začiatku každého dielu aj priznávame, že ide o syntetický hlas. Zároveň ide o test, či je o audio verziu aspoň v základnej podobe záujem. Radi zlepšíme audio, keď budeme vidieť, že je o to záujem,“ dodala Anička Krištofčová, spolutvorkyňa newslettra.

Produkciu podcastu zabezpečuje portál skpodcasty. O vizuálnu identitu sa postarali karikaturisti Hej,ty!. Zvučku a podmazovú hudbu má na svedomí Erik Petrina.

Podcast Tento týždeň bude vychádzať každý pondelok ráno.

Matej Ohrablo
Matej Ohrablohttps://58p.digital
Producent, zvukový inžinier a konzultant v oblasti audia a videa. Profesionálne venuje produkcii audia a videa už takmer desaťročie. Pracoval v SME, Aktualitách, Refresheri a spolupracoval s ďalšími slovenskými médiami. Produkoval mnohé z najpočúvanejších slovenských podcastov.