S hosťom, Veronikou Letavajovou, sa budeme venovať špecificky vzťahom, ktoré riešime v rámci práce, pracoviska, zamestnania, interakcie medzi klientami, kolegami a podobne. 

S Veronikou sme pre vás pripravili pravidelnú sériu kratších rozhovorov, kde sa budeme do väčšej hĺbky venovať jednej čiastkovej téme v oblasti vzťahov, problému, alebo otázke, ktorú môžete klásť aj vy prostredníctvom môjho profilu na facebooku “S Petrou na pracovnom pohovore” alebo mi napíšte na [email protected]. S Veronikou potom tému preberieme, ponúkneme naše vhľady ako aj osobné skúsenosti. 

Téma vzťahy na pracovisku to nie sú primárne vzťahy milostné, aj keď aj tie môžu byť a aj vznikajú na pracovisku. Venovať by sme sa chceli tomu, ako my dve vnímame kontakt s kolegami, nadriadenými a ako sa snažíme cítiť sa v práci čo možno najlepšie, a čo všetko pre to robíme alebo nerobíme. 

Tieto rozhovory vznikli ako spontánny nápad nás dvoch priateliek, ktoré sa vo vzťahoch snažíme zorientovať už odkedy naše priateľstvo trvá. No a keďže vnímame aj rastúci počet otázok zo strany vás, sledovateľov podcastu Kariérna kaviareň, rozhodli sme sa nahrať sa pri tom  🙂

Veronika Letavajová je moja dobrá priateľka, s ktorou nás spája záujem o témy vzťahov, cestovania, dobrého jedla a tak celkovo nastavenie byť v živote čo najspokojnejšie a vytvárania si  okolo seba takého prostredia, kde sú veci, ľudia s ktorými sme v súlade. Veronika je predovšetkým ale odborníčkou na medziľudské vzťahy, vrátane tých na pracovisku a venuje sa individuálnemu poradenstvu s klientami a aj mne počas našich stretnutí na kávičke 🙂 

Keď sme dnes pripravovali spoločne tému, bavili sme sa, že by sme začali úplne od začiatku a síce o vzťahoch doma vs. v práci. Všimla som si aj na sebe ako aj v prípade mojich klientoch, že sú tu také rôzne prístupy k tejto téme. Jedna časť ľudí zvykne striktnejšie oddeľovať súkromné a pracovné prostredie aj čo sa vzťahov týka, ďalšia skupina ľudí nevidí medzi vzťahmi na pracovisku a doma rozdiel, niekto pracuje so svojim manželom, či manželkou.