Aktuálne stravovacie návyky Slovákov nespĺňajú nutričné odporúčania.
Priemerný Slovák v roku 2022 skonzumoval takmer 32 kg cukru, 70 kg mäsa a mäsových výrobkov, no len 1,7 kg strukovín. Aj to sú dáta, ktoré uvádza vo svojich materiáloch Štatistický úrad Slovenskej republiky.
Organizácia WWF, teda Svetový fond na ochranu prírody, vydala nové odporúčania k zdravému a udržateľnému stravovaniu v strednej Európe.
Viac o nich aj o strave Slovákov nám v podcaste Ekocaste povedala Zuzana Sedláková, zodpovedná za tému potraviny a udržateľnosť vo WWF Slovensko.
Čo sa v podcaste Ekocaste dozviete?
- Máme sa báť avokáda v guacamole?
- Ako môžeme vďaka strave pomôcť planéte?
- Ako súvisí udržateľné stravovanie s uhlíkovou stopou?