Ako išlo evanjelium do sveta je séria knižiek pre učiteľov alebo rodiny, ktorá vám pomôže sprevádzať deti celou biblickou knihou Skutkov. Knižka obsahuje 28 lekcií a v tomto podcaste by sme sa radi pozreli na každú z nich.

V tejto epizóde začíname sledovať Pavlove misijné cesty. Antiochijský zbor vyslal Pavla a Barnabáša, aby išli do sveta a niesli evanjelium tam, kde ešte neznelo. Ich prvé kroky viedli na Cyprus. Šiel s nimi aj Barnabášov mladý bratranec Ján Marek.

Na Cypre sa stretli so záujmom miestneho prokonzula, ale aj s hnevom jeho poradcu – čarodejníka Elimasa. Nevieme, čo presne sa udialo, ale vieme, že po tomto zážitku sa Ján Marek od misijného tímu oddelil. Pravdepodobne zamieril naspäť domov do Jeruzalema.

Ján Marek je nenápadnou postavou v Skutkoch, vyzerá, že Pavla skutočne sklamal, lebo keď ho Barnabáš neskôr chce zobrať na druhú cestu, Pavol to odmieta a necháva Barnabáša ísť s Jánom Markom, kým on odchádza iným smerom so Sílasom.

Viete, ale kto je tento mladý muž, ktorý tak veľmi sklamal Pavla. Nie je to nikto iný, ako evanjelista Marek, ktorý napísal prvé evanjelium, pravdepodobne práve v čase, keď sa vrátil z prvej cesty domov a strávil čas s apoštolom Petrom. Viac o jeho príbehu sa dozviete v dnešnej epizóde.

Ak knižku o Skutkoch ešte nemáte, môžete si ju veľmi ľahko objednať cez náš objednávkový formulár.

Ďakujeme za vašu podporu! Ak sa vám podcast páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi. Ak by ste náš podcast chceli podporiť aj malou finančnou čiastkou, môžete tak spraviť cez portál ďakujeme.sk.

Tento podcast je sponzorovaný organizáciou Scripture Union Slovakia a vyrobenú pre platformu Pracujem s deťmi.