Situácia na Ukrajine. | Hostia: Vladimír Bednár (armádny analytik) a Michal Lebduška (geopolitický analytik, Asociácia pre medzinárodné otázky).
Okruhy:
Personálne výmeny vo vláde (Ukrajina vymenila niekoľko ministrov, predtým sa zmeny udiali aj na vojenských postoch – dôvody? Čo môžu priniesť tieto zmeny? Fungovanie ukrajinskej vlády – v súčasnosti, geopolitické dopady zmien, rokovania so spojencami – vojenská pomoc – v niektorých krajinách sa rieši cena vojenského materiálu, v iných, kde môže Ukrajina vojenský materiál využívať, či aj na ruskom území – vývoj v najbližších týždňoch v tejto oblasti, postoje jednotlivých krajín – napr. našich susedov a podobne).
Vojenská situácia (útoky z jednej či druhej strany, ako momentálne vyzerá frontová línia, kde sú najťažšie boje a ako sa môžu vyvíjať v najbližších dňoch – ukrajinská ofenzíva v Kurskej oblasti – vojenské ciele, podarilo sa Ukrajine prekvapiť Rusov? Ofenzíva z druhej strany – aké ciele sú momentálne pre Rusko prioritou? Akú váhu má na bojisku západná vojenská technika?).
| Moderuje: Soňa Hagarová.
| Diskusiu Z prvej ruky pripravuje Slovenský rozhlas, Rádio Slovensko, SRo1. Vysielame každý pracovný deň o 12:30 v Rádiu Slovensko.