V druhej epizóde štvrtej série podcastu NA PLNÝ PRÚD sme si do štúdia pozvali Romana Okoličányho, obchodného a marketingového riaditeľa spoločnosti DEKRA Slovensko.

Diskutovali sme o tom, prečo je dôležité dôkladne otestovať trakčnú batériu pred kúpou ojazdeného elektromobilu a prečo môže aj vozidlo s istým stupňom degradácie batérie spoľahlivo slúžiť ešte mnoho rokov. Takisto sme vysvetlili, prečo je zdravotný stav batérie rozhodujúcim faktorom pre trvácnosť a zostatkovú hodnotu vozidla. Náš hosť vysvetlil, prečo by si nikdy nekúpil ojazdené auto bez overenia zdravotného stavu batérie a prečo je dôležité nikdy nekupovať mačku vo vreci.

V tejto epizóde sme ďalej odpovedali na otázky: Aká je skutočná miera degradácie batérií v elektromobiloch? Ako prebieha test zdravotného stavu batérie? Aké faktory je potrebné zvážiť pri kúpe jazdeného elektromobilu? Ale aj ako DEKRA hodnotila nedávno skončené európske futbalové majstrovstvá UEFA…

V podcaste NA PLNÝ PRÚD, ktorý vznikol ako iniciatíva Slovenskej asociácie pre elektromobilitu (SEVA), si Patrik Križanský pozýva k mikrofónu zaujímavých hostí zo sektora elektromobility už od roku 2019.