"Ideme cez vlajky budovať lásku k vlasti? Chceme, aby ľudia boli hrdí na Slovensko, keď si nosia toaleták do nemocnice? To nie je nejaká epizóda zo Zomri. To je realita, ktorá je v mnohých nemocniciach na Slovensku. Chceme aby sme mali väčšiu lásku k vlasti, keď drancujeme a predávame naše lesy do zahraničia? Keď si ničíme kultúrne inštitúcie, nezávislé inštitúcie? Zástava neprinesie to, že Slováci budú viac hrdí. Ľudí to naučíme iba vtedy, keď prinesieme kvalitnú službu. Keď si nebudú kupovať drahšie knihy, keď sa nebudú báť s mobilom chodiť po ulici a keď budeme mať kvalitné školstvo a zdravotníctvo," hovorí primátor Bratislavy Matúš Vallo.

"Štát nám chce prikázať, aby sme vrátili štvorprúdovú komunikáciu do mesta. Niektorí ľudia si na tom urobili kampaň, teraz majú moc, a chcú diktovať ako má vyzerať ulica v samospráve, v meste. Čo bude ďalej? Zakážu ľuďom kúpať sa vo fontáne Slobody? Donútia nás, aby sme urobili parkovisko na Hlavnom námestí? Kde to skončí, ten ich boj proti liberálnemu uvažovaniu o uliciach a o svete?" odpovedá primátor Vallo na to, čo urobí, ak mu ministerstvo prikáže zrušiť cyklotrasu na Vajanského nábreží. "Nechceme sa vracať späť, nechceme, aby nás štát nútil vracať sa späť. Budeme schopnosť nášho mesta rozhodovať o vzhľade našich ulíc a tvare nášho mesta, budeme ho brániť súdnou cestou."

Ako sa pracuje v atmosfére, kde je Bratislava hlavným nepriateľom tejto vlády? Aké škody sú v meste po povodniach? Čo bude robiť mesto, ak mu ministerstvo prikáže zrušiť Vajanského cyklotrasu? Pozrite si rozhovor Zuzany Kovačič Hanzelovej s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom.

Newsletter Zuzany Kovačič Hanzelovej: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://komentare.sme.sk/t/9122/zkh-pise⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 

– 

Ak máte pre nás spätnú väzbu, odkaz alebo nápad, napíšte nám na [email protected]

– 

Všetky podcasty denníka SME nájdete na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠sme.sk/podcasty⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 

– 

Podporte vznik podcastu Rozhovory ZKH a kúpte si digitálne predplatné ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠SME.sk⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠sme.sk/podcast⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 

– 

Odoberajte aj denný newsletter ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠SME.sk⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ s najdôležitejšími správami na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠sme.sk/suhrnsme⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 

– 

Ďakujeme, že počúvate podcast Rozhovory ZKH