Dianie v politike. | Hostia: Erik Láštic (politológ z Univerzity Komenského) a Václav Hřích (riaditeľ agentúry AKO). |
Okruhy tém:
Koalícia (jednota koaličných strán, výmeny názorov medzi Hlasom a SNS – konflikt pre kritiku ministerky zdravotníctva, môže Zuzana Dolinková pôsobiť ďalej ako ministerka? Vyriešenie konfliktu – koaličné strany pred voľbami hovorili o pokoji a profesionalite – čo teda sledujeme posledné dni? Pozícia opozičných strán v tejto situácii).
Politická kultúra (vulgarizmy, expresívny slovník voči ženám v politike – budú sa podobné útoky stupňovať? Dôsledky podobného správania sa – aký dosah majú takéto slová na spoločnosť? Čo nám tým politici odkazujú? Nevraživosť medzi politickými oponentmi – ide ešte o súboj postojov a názorov, alebo sme už iba v emočnom súboji zástupných tém?).
Dôležité zákony (zrýchlené konanie pri konsolidácii – ľudia pocítia podľa ekonómov zásadné zdražovanie – dosah na voličov a preferencie strán, dokážu koaličné strany presvedčiť ľudí, že je to nevyhnutné, alebo z toho bude ťažiť opozícia?).
| Moderuje: Marta Jančkárová.
| Diskusiu Z prvej ruky pripravuje Slovenský rozhlas, Rádio Slovensko, SRo1. Vysielame každý pracovný deň o 12:30 v Rádiu Slovensko.