Refresh / Mykola Nevrev

Refresh / Mykola Nevrev

23. marca 2018 som upiekol svoj prvý kváskový chlieb a už po ochutnaní prvého kúska som vedel, že chcem sa venovať pečeniu s kváskom. Našťastie som bol na to dobre pripravený, od roku 2008 som pracoval ako PR špecialista a food fotograf, pričom som sa stihol podieľať aj na tvorbe niekoľkých kníh o varení.
Celý rok 2018 som teda skúšal základné recepty a zásoboval som chlebom kamarátov. K veľkej zmene došlo v roku 2019, keď som doviezol kvások Lievito madre z Bologne a moje pekárske experimenty nadobudli úplne inú úroveň.
Prečítal som množstvo odbornej literatúry a po návšteve pekární v Paríži som pochopil, že je na čase urobiť veľkú zmenu. Tak som sa dostal k práci šéf pekára v mojej pekárni.

Počúvaj Refresh na rádiu Viva každý pracovný deň od 15:00 – 18:00. Ak si nestihol rozhovor s našim hosťom, všetko nájdeš v repríze na všetkých podcastových platformách, alebo na YouTube rádia Viva.