Počúvate Espresso on Air: Ranný výber od Forbesu. To najdôležitejšie zo sveta biznisu a ekonomiky.


Dnes s Luciou Okšovou, šéfredaktorkou Forbes Slovensko. 


Téma dňa: Je desaťkrát drahší ako zlato. Za kilogram by ste tak teoreticky zaplatili milión. Lenže toľko ho na trhu ani nie je. Gram čaju s poetickým názvom Da Hong Pao - šarlátové rúcho sa predal v aukcii za tisíc dolárov. Okrem chuti rozhoduje o cene aj vzácnosť. Ide o čaj z niekoľkých starobylých a vzácnych čajových kríkov, ktoré sa môžu oberať len v obmedzenom množstve. Ročne je iba 400 gramov. Časť zberu smeruje do aukcie. 


Zaujímavosťou pritom je, že Da Hong Pao je oolong, čo je medzistupeň medzi zelenými a čiernymi čajmi. Oveľa väčší archívny potenciál majú pu-erhy, keďže vďaka fermentácii postupne dozrievajú ako šampanské. A nie je výnimkou, že vydržia aj 100 rokov. Práve o investičnom potenciáli čaju sa rozprávali šéfredaktorka Lucia Okšová s redaktorom Ľuboslavom Kačalkom. V podcaste sa dozviete aj to, ako si možno vychutnať Da Hong Pao aj bez toho, aby ste si museli vziať hypotéku. 


Viac si prečítate v článku na forbes.sk.


Na dnešnom podcaste spolupracoval aj Ľubo Kačalka.


*Espresso on Air počúvate vďaka podpore nášho partnera, Auto-Impex.