Tomáš Novák je pražiar kávy a majiteľ malej slovenskej pražiarne výberovej kávy Diamonds Roastery.
V 127. epizóde Podnicastu povedal, ako sa dostal ku výberovej káve, na čo si treba dávať pozor pri pražení, čo znamená čerstvosť kávy, ale povie aj o tom, aká je kávová kultúra na Slovensku i vo svete.
Konkrétnejšie povedal:
- ako upražili prvú kávu v popkornovači (2:21),
- akými spôsobmi sa učil pražiť kávu (4:45),
- aká je kávová kultúra vo svete a na Slovensku (11:42),
- ako sa dostal ku výberovej káve (13:28),
- čo je kávový fašizmus (16:00),
- čo je súčasťou pražiarne a aká bola ich prvá investícia (18:10),
- ako financujú svoju firmu (24:38),
- ako sa stíha starať o firmu a zároveň byť aj pražiarom (26:00),
- aké sú procesy praženia (28:08),
- koľko kilogramov kávy mesačne upražia (31:47),
- na čo si treba dávať pozor pri pražení (32:58),
- aká je konkurencia medzi pražiarňami a pražiarmi (36:34),
- či sa exportuje ich káva zo Slovenska (40:28),
- aká je čerstvosť kávy a či jej neuškodí niekoľkodňový transport (42:20),
- ako oslovuje partnerov (45:41),
- kto patrí medzi ich najväčších odberateľov (47:19),
- aký mala korona dopad na kávový biznis (49:26),
- ako vznikol názov Diamonds Roastery (51:41),
- aká je ich vízia do budúcna (54:04).
Všetky epizódy Podnicastu nájdete na podnicast.com alebo na Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.
Týždenný (ne)biznisový newsletter SEDMIČKA, v ktorom sa dozviete zaujímavé tipy a triky, môžete začať odoberať na podnicast.com/sedmicka.
Ak nám chcete dať spätnú väzbu, máte nápad na zlepšenie alebo by ste v Podnicaste chceli počuť niečo konkrétne, napíšte nám na [email protected].
Ďakujeme, že ste s nami a počúvate Podnicast s Petrom Chodelkom.