Tomáš Novák je pražiar kávy a majiteľ malej slovenskej pražiarne výberovej kávy Diamonds Roastery.

V 127. epizóde Podnicastu povedal, ako sa dostal ku výberovej káve, na čo si treba dávať pozor pri pražení, čo znamená čerstvosť kávy, ale povie aj o tom, aká je kávová kultúra na Slovensku i vo svete. 

Konkrétnejšie povedal: 

  • ako upražili prvú kávu v popkornovači (2:21),
  • akými spôsobmi sa učil pražiť kávu (4:45),
  • aká je kávová kultúra vo svete a na Slovensku (11:42),
  • ako sa dostal ku výberovej káve (13:28),
  • čo je kávový fašizmus (16:00),
  • čo je súčasťou pražiarne a aká bola ich prvá investícia (18:10),
  • ako financujú svoju firmu (24:38),
  • ako sa stíha starať o firmu a zároveň byť aj pražiarom (26:00),
  • aké sú procesy praženia (28:08),
  • koľko kilogramov kávy mesačne upražia (31:47),
  • na čo si treba dávať pozor pri pražení (32:58),
  • aká je konkurencia medzi pražiarňami a pražiarmi (36:34),
  • či sa exportuje ich káva zo Slovenska (40:28),
  • aká je čerstvosť kávy a či jej neuškodí niekoľkodňový transport (42:20),
  • ako oslovuje partnerov (45:41),
  • kto patrí medzi ich najväčších odberateľov (47:19),
  • aký mala korona dopad na kávový biznis (49:26),
  • ako vznikol názov Diamonds Roastery (51:41),
  • aká je ich vízia do budúcna (54:04).

Všetky epizódy Podnicastu nájdete na podnicast.com alebo na Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.

Týždenný (ne)biznisový newsletter SEDMIČKA, v ktorom sa dozviete zaujímavé tipy a triky, môžete začať odoberať na podnicast.com/sedmicka.

Ak nám chcete dať spätnú väzbu, máte nápad na zlepšenie alebo by ste v Podnicaste chceli počuť niečo konkrétne, napíšte nám na [email protected]

Ďakujeme, že ste s nami a počúvate Podnicast s Petrom Chodelkom. 

Support the show