Peter Szabó je hlavný kávičkár, zakladateľ pražiarne a kaviarne značky Coffeein. 

V 134. epizóde Podnicastu porozprával Peter Szabó o tom, ako začínal s pražením kávy, či je kávový biznis konkurenčný, ako sa zmenil trend v pití kávy, ale aj o tom, čím je daná výnimočnosť výberovej kávy. 

Detailnejšie porozprával: 

  • ako si vybudoval svoju značku (1:48),
  • ako začal s pražením a akú metódu zvolil (4:57),
  • čo všetko spadá pod značku Coffeein (6:00),
  • aký mala na nich korona dopyt (7:50),
  • ako sa zmenil trend v pití kávy (11:10),
  • kto je ich zákazník a na koho cielia (12:40),
  • či je kávový biznis konkurenčný (14:38),
  • aké mali na začiatku náklady (16:36),
  • ako fungujú stroje na praženie kávy (18:43),
  • kto u nich praží kávu (20:37),
  • ako prijímajú objednávky (22:31),
  • ako riešia sales (22:15),
  • čo má za následok to, že káva má ovocnú chuť (28:26),
  • odkiaľ nakupujú kávové zrná (29:32),
  • ako vyzerá proces od pestovania kávy až po koncového spotrebiteľa (32:09),
  • koľko zrna nakupujú, aby ho aj celé minuli a nevyšlo to navnivoč (34:54),
  • čím je daná výnimočnosť výberovej kávy (37:12),
  • či sa dá kúpiť ešte kniha CESTA KÁVY (38:23),
  • aká je ich stratégia rastu (39:53),
  • či plánujú expandovať a cez aké kanály chcú rásť (40:21),
  • akú majú víziu do budúcna (42:14). 

Všetky epizódy Podnicastu nájdete na podnicast.com alebo na Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.

Týždenný (ne)biznisový newsletter SEDMIČKA, v ktorom sa dozviete zaujímavé tipy a triky, môžete začať odoberať na podnicast.com/sedmicka.

Ak nám chcete dať spätnú väzbu, máte nápad na zlepšenie alebo by ste v Podnicaste chceli počuť niečo konkrétne, napíšte nám na [email protected]

Ďakujeme, že ste s nami a počúvate Podnicast s Petrom Chodelkom.

Support the show