Martin Janiš nie je taký úplne obyčajný kondičný tréner. Venuje sa mnohým oblastiam, do ktorých bežní tréneri nezvyknú nazerať a o mnohých z týchto oblastí sme sa rozprávali v dnešnej debate. Načali sme napríklad témy: holistický prístup k zdraviu, prepojenie výkonu a zdravia, návrat k sebe a dýchanie.
Práve časť o dýchaní mňa osobne veľmi zaujala. Napriek tomu, že túto základnú vec robíme všetci nejak automaticky od narodenia, väčšina z nás ju nerobí dobre. Základná "poučka" od Martina znie: Ústa sú na jedenie, nos je na dýchanie. Martin v rozhovore pozdieľal aj konkrétny tip na jedno veľmi jednoduché dýchacie cvičenie, ktoré nám môže pomôcť vykročiť na cestu k lepšiemu dýchaniu.
Tu sa o Martinovi a o jeho  žilinskej akadémii pohybu môžete dozvedieť viac a tu je tip na knihu, ktorú sme spomínali: James Nestor a jeho Dych.

Sledovať ma môžete na Facebooku, Instagrame, Linkedine alebo si pozrite môj youtube kánal.

Priniesol ti tento podcast niečo hodnotné? Namotivoval ťa k niečomu, čo si dlho odkladal/a alebo ťa prinútil zamyslieť sa nad tým kým si a kým môžeš byť?

Ak áno, prosím pozdieľaj to s niekým vo svojom okolí. Možno aj on/ona práve teraz potrebuje nakopnúť, inšpirovať, povzbudiť. Spolu tak môžeme doslova meniť svet. Možno nie celú planétu, ale celý svet jednému človeku. Za tých pár sekúnd to stojí, no nie?
www.zlepsujsa.sk