Som zmyslový človek, využívam ich všetky na vnímanie. 

“Možno som nebola pripravená na to, čo MasterChef prinesie. Brala som to ako skladačku v živote.  No zmenil sa mi život. Milujem varenie a gastronómiu, ale nemám ambíciu byť kuchárka v podniku”, otvára diskusiu Michaela Králiková.

Miluje posun a neustály rast. V kuchyni mala vždy odvahu a sebavedomie experimentovať. V živote ako takom, jej to však v určitých momentoch chýbalo. Život ju ale naučil, že stačí vidieť krok dopredu. Keď sa človek uvoľní, tak sa začne sám otvárať. 

 

“Rada cestujem za jedlom. Zaujal ma napríklad minimalizmus a možnosti spôsobov, ako pripravovali mrkvu. Inšpiráciu nachádzam všade. Pridanou hodnotou dobrého gastra je servírovanie. Vôňa koláčov od babky, to mám ako silnú spomienku a hneď mám z toho aj tú emóciu”, hovorí Králiková. 

Na záver ešte dodáva: “radšej varím, ako pečiem. Je to pre mňa pestrejšie a kreatívnejšie. Zo sladkého mám rada lievance a rôzne veci s jedlom. Mám veľmi rada rizoto. To mám aspoň raz za týždeň. Práve preto sa rada podelím o recept na rizoto, ktoré mám aj ja sama veľmi rada”. 

V podcaste sa tiež dozviete: 

▶ o súťaži MasterChef

▶ kde nachádza inšpiráciu

▶ o kooperácii s Mondieu 

▶ ako sa dostala ku knihe 

▶ prečo nie je iba kuchárka 

▶ aké jedlo by si vybrala z donášky 

▶ o recepte na rizoto z dobruchut.sk

CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk