Som zmyslový človek, využívam ich všetky na vnímanie.
“Možno som nebola pripravená na to, čo MasterChef prinesie. Brala som to ako skladačku v živote. No zmenil sa mi život. Milujem varenie a gastronómiu, ale nemám ambíciu byť kuchárka v podniku”, otvára diskusiu Michaela Králiková.
Miluje posun a neustály rast. V kuchyni mala vždy odvahu a sebavedomie experimentovať. V živote ako takom, jej to však v určitých momentoch chýbalo. Život ju ale naučil, že stačí vidieť krok dopredu. Keď sa človek uvoľní, tak sa začne sám otvárať.
“Rada cestujem za jedlom. Zaujal ma napríklad minimalizmus a možnosti spôsobov, ako pripravovali mrkvu. Inšpiráciu nachádzam všade. Pridanou hodnotou dobrého gastra je servírovanie. Vôňa koláčov od babky, to mám ako silnú spomienku a hneď mám z toho aj tú emóciu”, hovorí Králiková.
Na záver ešte dodáva: “radšej varím, ako pečiem. Je to pre mňa pestrejšie a kreatívnejšie. Zo sladkého mám rada lievance a rôzne veci s jedlom. Mám veľmi rada rizoto. To mám aspoň raz za týždeň. Práve preto sa rada podelím o recept na rizoto, ktoré mám aj ja sama veľmi rada”.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶ o súťaži MasterChef
▶ kde nachádza inšpiráciu
▶ o kooperácii s Mondieu
▶ ako sa dostala ku knihe
▶ prečo nie je iba kuchárka
▶ aké jedlo by si vybrala z donášky
▶ o recepte na rizoto z dobruchut.sk
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk