Varenie je z veľkej časti pocitové.
Zrejme sa narodil a držal som varechu v ruke. Čo si pamätá tak varil. Od školy sa tomu však venuje profesionálne. Už je to dnes 20 rokov.
“Na škole sa mi veľmi páčilo. Dala mi pocit, že mám remeslo v rukách a začal som makať. Išiel som na Cyprus a neskôr som prešiel do anglicka do Londýna, kde som bol päť rokov. Neskôr som zakotvil vo Fouzoo. To bolo skvelé. Robili sme grastronomické zážitky. Považoval som to v tom čase za vrchol. Po rokoch tam som však mal potrebu ísť vyšliapať na ďalší vrchol vo forme streetfoodu”, sumarizuje Konrád.
Priemerný kuchár je ten, ktorý si hľadá skratky a nevychádza z komfortnej zony. Úspešný je ten, ktorý je ochotný to robiť pravidelne. Keď je človek kreatívny a robí veci od srdca tak to ide.
“Slovenská kuchyňa je veľmi dobrá. Je jednoduchá, ale je super. Kačica s lokšami a kapustou to je niečo, čo milujem. Raz sme na to zobrali japonského kuchára a ako sa hovorí odstrelilo mu dekel. Druhý krát mu ho odstrelilo keď si dal bryndzové halušky”, hovorí Konrád.
“Rád žijem aktívne. S chuťou športujem a venujem sa rodine. Život sa mení a dá sa nájsť spôsob ako skĺbiť prácu a rodinu”, zhrnul Konrád
V podcaste sa tiež dozviete:
▶ ako sa dostal k vareniu
▶ o zahrančí a kuchyni
▶ aká je slovenská kuchyňa
▶ čo potrebuje kuchár na to, aby bol úspešný
▶ o zážitkovej gastronómii
▶ aký je streedfood
▶ aké jedlo by si vybral z donášky
▶ o recepte na bao z dobruchut.sk
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk