Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je Peter Bracho, šéfkuchár hotela Liptovský dvor a Majster kuchár 2016/2017.
Mám métu variť tak, aby to ľuďom chutilo.
Je z Topoľčian a má športového ducha. Aj vďaka tomu, že rád súťažil sa dostal k vareniu, pri ktorom ostal dodnes.
“Kuchárčina ma bavila a tak je tomu stále. Mojou inšpiráciou je jednoduchosť, príroda a čerstvosť. Z týchto kombinácií sa vždy dá navariť dobré a chutné jedlo. Je dôležité používať kvalitné suroviny. Je totiž rozdiel mať kura z farmy a z bežného obchodu. Som zástancom experimentov. Zoberiem tradičný recept, ale doplním ho s kvalitnými a novými ingredienciami. Aktuálnym trendom je návrat k tomu, čo tu už bolo. Dobrým príkladom je jahňacina. Mnoho ľudí ani nevie čo zjedia, ale chutí im to” zhrnul Peter Bracho.
“Rád sa učím a nebojím sa opýtať, zavolať, poradiť sa. Sme tu komunita ľudí, kuchárov, ktorá si pomáha. Bez toho gastro hore nepôjde”, okomentoval vzťahy medzi kuchármi na Slovensku.
Ako sa však stravuje on? Vraj to majú ženy kuchárov náročné. “Som spokojný s jednoduchými jedlami. Ako normálny chlapec z dediny zjem všetko. Chutia mi napríklad miešané vajíčka s hľuzovkou, či bryndza s karamelom”, reagoval Bracho.
“Najvtipnejšia spätná väzba, akú som kedy dostal bola, že hosťovi nechutí, lebo nemá halušky na plytkom tanieri. Tak sme to napravili a všetko bolo v poriadku” zaspomínal s úsmevom Bracho.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶ ako začínal
▶ kde nachádza inšpiráciu pre varenie
▶ je rozdiel mať kura z farmy a z bežného obchodu
▶ aké jedlo mu chutí najviac
▶ čo je čaro chefs plate
▶ aké jedlo by si vybral z donášky
▶ o zdieľaní receptov
▶ o recepte na držkovú z dobruchut.sk
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk