V jedle nesmie chýbať chuť.
Veľmi skoro sa rozhodol, že bude kuchárom. “Už na základnej škole ma to bavilo. Ako bonus bolo, že sme boli viac s babami. Na strednú školu som sa rozhodol ísť na učňovku a vyučil sa za kuchára. Prvé roky sa učíš krájať zeleninu a čistiť zemiaky. Ale kto nevie krájať, nemôže uvariť dobré jedlo”, otvára diskusiu Ort.
Okrem reštaurácií varil aj pre veľké akcie. Medzi tie najlepšie možno zaradiť Ples v opere a Summit EU v Bratislave. “Už počas školy som varil v hoteli Intercontinental v reštaurácii Zlatá Praha. Tam si ma vybral jeden šéfkuchár a išiel som za ním do hotela Esplanade. Následne som pôsobil ako súkromný kuchár pre šľachtickú rodinu. Prvý veľký návštevník bola Laura Bush. Neskôr som varil napríklad aj pre švédskeho kráľa. Vždy sme sa snažili vymyslieť niečo zaujímavé”, doplnil.
Na Slovensko sa dostal vďaka kamarátovi, ktorý ho zavolal otvoriť jeden hotel. Zapáčilo sa mu tu a už ostal.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶ o výhodách priezviska Ort
▶ kedy sa rozhodol, že bude variť
▶ aké bolo jeho prvé navarené jedlo
▶ čo navaril pre Lauru Bush
▶ aké veľké akcie varil
▶ čo mu chutí a nechutí
▶ či by si objednal z bistro.sk
▶ aký dezert má rád
▶ o recepte na paelu z dobruchut.sk
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk