Pôsobila v Európskom laboratóriu molekulárnej biológie v Nemecku. Na konte má niekoľko úspešných publikácii a aj napriek tomu, že sa teraz primárne venuje rodine, na vedu nezanevrela. Len ju teraz kreslí. Doslova.

Molekulárna biologička Lucia Ciglar bojuje s pandémiou i infodémiou, ktorú aktuálne zažívame popularizačnou formou. Na sociálnej sieti sa snaží odkomunikovať inak zložité témy či dáta. V rozhovore pre Rádio Košice sme spoločne s Kiwou nazreli do vedeckého sveta, no prebrali sme aj to, ako sa jej po rokoch v zahraničí žije na východe. Neboli to však len biele plášte a čísla, zamysleli sme sa aj nad tým, ako varí a pečie milovníčka exaktných vied, keď sa v recepte píše “od oka” či “štipku soli”. Vypočujte si podcast relácie NA VÝCHODE NIEČO NOVÉ, ktorú vysielame každú stredu a nedeľu po 10.00 hod. v Rádiu Košice.

Zaujímavé príbehy originálnych východniarov i ľudí, ktorí sú s východom spätí rôznymi spôsobmi. Relácia NA VÝCHODE NIEČO NOVÉ reaguje na aktuálne spoločenské témy a v Rádiu Košice vychádza každú stredu a nedeľu po 10.00 hod. Autorkou je redaktorka Kiwa, ktorej môžete poslať tipy na hostí aj vy, napíšte na [email protected]