Jakub Frank je český cestovateľ, sprievodca, spoluzakladateľ cestovného klubu Travel Native a super príjemný človek. Vo svojích dvadsiatichtroch rokoch sa rozhodol opustiť veľmi dobre platenú prácu a zbierať zážitky vo východnej Ázii, kde namiesto plánovaných dvoch mesiacov, strávil celý rok. Počas svojich ciest využíval rôzne platformy, vrátane Workaway, vďaka čomu vystriedal množstvo zaujímavých brigád a aktivít. Po príchode späť domov spoluzaložil so svojím kamarátom spomínaný cestovateľský klub Travel Native, prostredníctvom ktorého sa snažia podporiť domácich obyvateľov a ekonomiku. Chodí a taktiež sprevádza ľudí po celom svete, vrátane Nepálu a Srí Lanky, ktoré si najviac obľúbil.
Rozprávali sme sa o jeho životnej zmene, čo ho motivovalo opustiť dobre platené zamestnanie a vycestovať, ako vyzerá Workaway v Ázii, aké brigádky vlastne vystriedal a samozrejme aj o masovom cestovnom ruchu, ktorý ničí miestnu kultúru. Dozviete sa aj ako vďaka cestovaniu zistil, čo ho baví resp. nebaví a kam ste v živote smerovať.
Jakuba a Travel Native môžete sledovať na webe: https://www.travelnative.cz, Instagrame ako @travel_native alebo Facebooku. Taktiež môžete Jakuba vidieť na prednáškach alebo stretnúť ho niekde vo svete.
Mňa a LAJF Podcast môžete nájsť na webe: http://www.lajfpodcast.sk, Instagrame ako @bob_antoska / @lajf_podcast alebo Facebooku.