O jedle, najmä o tom sladkom, sa predvianočnom období zvykne hovoriť častejšie. A výnimkou v dnešnom Štúdiu svet nebudeme ani my. So Soňou Weissovou nahliadneme do zákulisia firmy, ktorá pripravovala cukroviny na viedenský cisársky dvor a pripravuje ich dodnes. Žiadne tajomstvo nie je, že jeme aj to, čo si rozhodne dobrovoľne nevyberáme. Do jedla sa nám totiž dostávajú mikroplasty, všimla si Martina Beňačková. Človek zje za týždeň približne päť gramov plastu, čo môžeme primerať k bežnej platobnej karte. Za mesiac je toto množstvo porovnateľné so základnou kockou stavebnice LEGO a za desať rokov je to až dva a pol kila plastov. Okrem kuchyne a jedla však dnes nazrieme aj do politickej kuchyne. Diplomatom sa totiž podarilo „uvariť“, či skôr „upiecť“ nadviazanie diplomatických vzťahov medzi Marokom a Izraelom. So Štepánom Macháčkom sa pozrieme na recept, podľa akého žili vedľa seba Maročania a Židia. Tieto a ďalšie reportáže si vypočujte v aktuálnom vydaní Štúdia Svet.
Moderuje: Anna Šípošová.
Magazín zahraničných spravodajcov venovaný zaujímavostiam, ktoré sa dejú za hranicami Slovenska. V premiére v Rádiu Slovensko každú sobotu o 10:05.
powered by