Téma: Jediné a základné odporúčanie od Margit znie až veľmi jednoducho: Jedzte skutočné jedlo. Skutočné jedlo, to sú základné potraviny, minimálne priemyselne upravené. Keď ich budeme jesť, nie je podľa Margit možné urobiť chybu. „Za 30 rokov praxe som nepracovala s človekom, ktorý by pribral z ovsených vločiek, mrkvy, vajíčok alebo jabĺk.“
V rozhovore sa dozviete zákulisie priemyselného spracovania, kde sa produkty pripravujú v laboratóriách s docielením tzv. „bliss pointu“ – pocitu blaženosti. Je to špeciálna kombinácia cukru, tuku, soli a dochucovadiel, ktorá vedie k tomu, že nemáme dosť a jeme nadbytok.
Margit Slimáková je česká dietologička, blogerka a propagátorka zdravej výživy. Vyštudovala farmácii a výživu a vo svojej práci využíva osvedčené poznatky zo všetkých oblastí medicíny. Podľa rozsiahleho prieskumu nezávislej medzinárodnej organizácie Ashoka je najvplyvnejšou českou expertkou v oblasti zdravého životného štýlu, zdravej výživy a prístupu k zdravotnej starostlivosti.
Poskytuje poradenstvo, publikuje, školí a prednáša. Napísala bestseller Veľmi osobná kniha o zdraví a založila Globopol čoby 1. český think-tank pre otázky verejného zdravia.