Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťami sú reprezentanti Slovenska na prestížnej súťaži Bocuse d’Or: Peter Duranský, Márk Janák a Peter Vajgel.
Bocuse d’Or je viac ako len gastronomická súťaž. Dáva príležitosť talentovaným kuchárom a šéfkuchárom z celého sveta predviesť ich vášeň pre varenie a vytváranie dokonalého jedla.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶ Ako sa chalani spoznali a vytvorili spolupracujúci tím aj napriek ich rozdielnosti
▶ Čo pre nich znamená súťaž takéhoto svetového ranku
▶ Ako spojili prácu v reštaurácii s prípravou a tréningami na Bocuse d’Or
▶ O priebehu samotnej súťaže
▶ O radách nad zlato od nórskych mentorov
▶ Ako vnímajú tesný výsledok na európskom kole Bocuse d’Or
▶ Prečo je slovenská gastronómia na takej úrovni, na akej je…
▶ V čom vidia priestor na zlepšenie v slovenskej gastronómii
▶ Aké kroky by malo podniknúť Slovensko, aby si získalo svoje pevné miesto na európskej gastromape
▶ Tipy na obľúbené kombinácie chutí predovšetkým zo slovenskej kuchyne
Bocuse d’Or je veľký krok pre chalanov, ale ešte väčší skok pre slovenskú gastronómiu a jej prezentáciu vo svete vďaka našim mladým šikovným kuchárom. „Keď chceme rozvíjať našu gastronómiu a presadiť sa vo svete, treba odovzdávať skúsenosti a informácie našej mladšej generácii“, dodal na záver ďalšieho dielu podcastu CHUTNÝ Peter Duranský.
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk