Bezpečnostný poradca, bývalý šéf vojenskej rozviedky, generál v zálohe Andor Šándor prijal pozvanie do najnovšej epizódy Startitup Diskusný Klub. Prečo sme vyhostili diplomatov z ruskej ambasády na Slovensku až teraz a prečo pôsobia ruskí agenti na Slovensku?

„Bolo evidentné, že ten kontrarozviedkový režim na Slovensku nie je nejaký drsný, takže Rusi si mysleli, že je to v poriadku a nemusia si s tým robiť žiadnu ťažkú hlavu,“ hovorí Šándor.

Ako funguje verbovanie agentov cudzích mocností, prečo je Fico proti obrannej zmluve s USA a ako hodnotí generál Šándor schopnosti ukrajinskej armády?

„Nepochybne, Rusko podcenilo odhodlanie, schopnosť, ale aj vybavenosť ukrajinskej armády. Som osobne presvedčený, že zámerom Ruskej federácie nie je eskalovať konflikt ďalej na západ proti Severoatlantickej aliancii.“

Na aké podmienky Ruska by mala Ukrajina pristúpiť? Je možné že NATO napadne Rusko a dostane sa Ukrajina do NATO? Pomôžu ekonomické sankcie voči Rusku zastaviť vojnu? To všetko a oveľa viac sa dozvieš v najnovšom rozhovore so Šimonom Žďárským.

📱 Pre najdôležitejšie správy zo Slovenska a zo zahraničia sleduj náš Instagram 👉 https://instagram.com/startitup_sk