Jar je ideálny čas na zbieranie divokých jedlých rastlín. Teraz sú totiž najmladšie, a teda aj najchutnejšie. Vedeli ste, že pri prechádzke po lúke je väčšina byliniek aj burín, ktorými je obsypaná jedlých? V tejto epizóde sa dozviete aj to, čo všetko sa dá v prírode zjesť, ktoré “buriny” sú najchutnejšie, ktoré stromy majú jedlé listy, kvety, plody či puky, ako zjesť v prírode žihľavu, aby ste sa nepopŕhlili, ako si urobiť divoký “zelený jačmeň”, “divoké”zelené smoothie, nátierky, nakladaný medvedí cesnak či palacinky z bazy? Prečo by sme mali konzumovať viac zeleného, ktoré rastliny sú jedovaté a ako sa najlepšie naučiť ich spoznávať ? Ing. Bartek Dobrodej Krzewiński je etnobotanik, milovník prírody, vyštudovaný lesník a ochranár prírody, lektor kurzov o divokých jedlých a liečivých rastlinách, ktorým sa venuje už od detstva. Už desať rokov robí prednášky a semináre a v lete mu vyjde kniha Divoké jedlé rastliny, v ktorej zosumarizoval svoje dlhoročné poznatky a skúsenosti z tejto oblasti.