Episoda #16 Metafory

Episoda #16 Metafory

Milí priaznivec svetom taliančiny a Talianska.

Či už študuješ taliansky jazyk ako samouk alebo prostredníctvom jazykového kurzu, rýchlo si uvedomíš, že ti nebude stačiť, učiť sa iba gramatickè pravidlá a slovnú zásobu nakoľko obrazné výrazy teda metafory sú veľmi dôležitou súčasťou dennodenných rozhovorov ľudí hovoriacimi touto krásnou, spevavou a fascinujúcou rečou. Tvoja schopnosť vedieť plynule komunikovať a teda dorozumievať sa v dennej praxi v talianskom jazyku záleží vo veľkej miere od znalosti týchto výrazov.

Zaradila som preto medzi témy ktorým sa budeme venovať v episodach podkasu: Taliančina v praxi s Ivanou aj vyklad a praktické príklady tejto zaujímavej stránky talianskeho jazyka.

DNES SA BUDEME VENOVAŤ NASLEDOVNÝM METAFORICKÝM SLOVNÝM SPOJENIAM

BANDO ALLE CIANCE – VENIRE SUBITO AL SODO – ARRIVARE AL DUNQUE – E QUINDI?

poďme na to..

PS: Ak Ťa tento obsah projektu biznistaliancinaonline obohatil a posunul Ťa ďalej v tvojom štúdiu taliančiny, môžeš ho podporiť sumou, ktorá podľa tvojho názoru zodpovedá hodnote ktorú si dostal/dostala. Pomôžeš mi tak tvoriť kvalitný a užitočný obsah o ktorý sa môžeš oprieť pri tvojom štúdiu tohto fascinujuceho jazyka kedykoľvek a kdekoľvek sa nachádzaš .

V rámčeku kde napíšeš dôvod tvojej platby, mi nechaj tvoju emailovú adresu. Bude mi radosťou poslať Ti môj osobný darček, ktorým sa Ti chcem poďakovať za tvoju priazeň.

Link nájdeš tu: https://ko-fi.com/biznistaliancinaonline

Ďakujem za tvoju priazeň.

Ivana

Tvoj sprievodca svetom taliančiny.

Music: Modern Attempt by TrackTribe on youtube audio library