Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je gurmán a autorita slovenskej gastronómie, Rado Nackin.
„V dnešnej dobe vegetariáni, bezlaktózoví či bezlepkoví členovia domácností rozhodujú o tom, kde sa celá rodina chodí najesť. Ako kedysi hovorila moja babka: ‚Treba jesť všetko a s rozumom. Trocha mäsa, trocha zeleniny a trocha rýb.‘ Mňa nikto, kto je vegetarián nepresvedčí, že to je cesta. Ale to platí aj opačne. Nemôžeme všetci každý deň jesť hamburger. Treba to vybalansovať a riadiť sa zdravým rozumom, pretože toto tu dnes trochu chýba,“ hovorí na úvod Rado Nackin.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶️ kto ho priviedol k vareniu a čo najčastejšie doma varil ako mladý chalan
▶️ ako sa dostal do gastronómie v časoch, keď to vôbec nebolo jednoduché
▶️ stará tradična kuchyňa vs. nová moderná kuchyňa
▶️ o environmentálnej záťaži gastra a udržateľnosti vzácnych gastro-surovín
▶️ prečo si myslí, že o pár rokov mäso výrazne zdražie
▶️ prečo je dôležité šírenie tradícií, ale aj posúvanie jedál na vyšší level
▶️ aká je cesta pre ambicióznych šéfkuchárov, ktorí chcú, aby ich verejnosť poznala
▶️ prečo podnikanie v gastre na Slovensku rozhodne nie je pre každého
▶️ o svete Michelinu a aké sú vyhliadky na zisk ocenenia pre slovenskú reštauráciu
▶️ ako Rado každoročne pozýva na Slovensko 6 zahraničných michelinských kuchárov, ktorí učia tých našich
„Gurmánstvo je len o tom jesť dobré kvalitné suroviny, snažiť sa neprejedať sa a jesť s mierou. Lebo gurmán nie je ten, kto toho strašne veľa zje, ale skôr človek, ktorý je kvalitne a vyvážene“, dodáva Rado Nackin aj ako autor jediného slovenského bedekra Gurmán na Slovensku, ktorý robí už viac ako 20 rokov dobré meno tým najšikovnejším kuchárom a najkvalitnejším reštauráciam.
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk