Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je private chef, Mišo Kordoš.
„Ktokoľvek chce mať zážitok v pohodlí svojho domova si ma zavolá, ja prídem a vytvoríme spolu unikátne menu. Často je to aj formou školy varenia, ľudia si vyskúšajú pripravovať jedlá v ich vlastnej kuchyni a to je ideálny spôsob, aby si to čo najviac užili. Trendy v zahraničí nasvedčujú tomu, že toto je cesta. Samozrejme aj firmy si takto vedia spraviť event na kľúč a večery, ktoré chodím okoreniť ľuďom v podnikoch sú tiež zaujímavé. To, čo je už všade inde štandard sa u nás tiež pomaličky pretláča“, vysvetľuje svoju rolu private chefa, Mišo Kordoš.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶️ O famóznej stáži v jednej z najlepších reštaurácií na svete – inovatívna škandinávska Noma
▶️ Prečo naše ‚mladé kuchárske pušky‘ často robia dieru do gastro-sveta až keď sa vrátia na Slovensko
▶️ O šialenom zážitku, keď ochutnal živé krevety v pohári s ľadom
▶️ Prečo sú mäso a ryby na ústupe
▶️ O obrovskej 3-dňovej párty vo francúzskej michelinke
▶️ V čom spočíva výnimočnosť škandinávskej kuchyne
▶️ Ako vie Mišo pripraviť dokonalé jedlá svojim zložením a poradím, v ktorom sa podávajú
▶️ Kto je private chef, a prečo ho chcete mať aj u Vás doma
▶️ Aké sú Mišove kuchárske ciele a ambície
▶️ Recept na bryndzové krokety
„Šéfkuchár má status, ľudia si ho vážia a nie je to len o tom, že si príde navariť a ide domov. Mám rodiny, v ktorých varím pravidelne už niekoľko rokov, ale do budúcna ponúknem ľuďom aj možnosť prísť za mnou a užiť si večerné posedenie s rodinou alebo priateľmi u mňa na záhrade. A prečo to robím? Baví ma byť súčasťou týchto spoločných chvíľ celých rodín“, dodáva na záver private chef Mišo Kordoš.
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk