Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hostkou je cake designérka, autorka kníh o pečení a cukrárstve a tiež školiteľka cukrárstva, Petra Tóthová.
Začala ako letuška, ktorá lietala po celom svete. Dubaj, Brazília, India, New York,… ochutnala sladké doslova v každej kultúre. Už počas zaoceánskych letov si cez voľné dni chodila kupovať a čítať knihy o pečení, z ktorých piekla sladké dobroty pre susedov v bytovkách. Zlomový bod v jej cukrárskom živote však nastal neskôr. Tento sladký svet jej po dovolenke na ďalekej Venezuele vďaka marakujovému tartu natoľko zachutil až sa rozhodla začať s pečením doma na Slovensku a otvoriť si vlastnú cukráreň. Plány jej však zarazili prísne potravinárske zákony a nakoniec túto svoju túžbu odložila na neskôr.
Dnes Petru môžete vidieť na televíznych obrazovkách v relácii Pečie celé Slovensko alebo sa s ňou môžete stretnúť osobne na jej školeniach o pečení. Ako sa z vyštudovanej političky, bankovníčky a marketérky stala uznávaná cake designérka a ešte oveľa viac o svojom živote, vám Petra povie v nasledujúcich minútach podcastu Chutný.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶️ Ako sa môžete stať profi cukrárom
▶️ Čo netradičné Peťa pravidelne jedla v lietadle počas rôznych zaoceánskych letov
▶️ Ako vníma cukrárinu na Slovensku
▶️ Či by náš slovenský punčový rez vedel zažiariť vo svete
▶️ Aké má zážitky so sladkými kultúrami vo svetových krajinách
▶️ Ktoré zákusky a torty na Slovensku ostanú navždy a nevymiznú z našich stolov a osláv
▶️ Prečo začala robiť kurzy pečenia
▶️ Čo očakávať v knihách o zdobení a tradičných koláčoch
▶️ Či by chcela znovu začať cestovať po svete s rodinou alebo jej už stačilo
▶️ Recept na tvarohové koblížky
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk