Peter Šebesta pochádza z Bratislavy a už takmer 10 rokov žije v Sydney, kde pracuje ako reštauračný manažér. Vyštudoval hotelovú akadémiu, ale keď mal 25 rokov, rozhodol sa odísť zo Slovenska a rovno do Austrálie. Vystriedal prácu v supermarkete, potom robil barmana až sa vypracoval na manažéra baru. Keď sa Jamie Oliver rozhodol otvoriť taliansku reštauráciu v Sydney, tak sa prihlásil a zobrali ho do tímu.

Po všetkých skúsenostiach teraz riadi reštauráciu Cottage Point v národnom parku, ktorá má kapacitu pre približne 70 ľudí. Peťo tvrdí, že ak je hosť nespokojný, tak to rieši manažér. S Petrom Šebestom som sa rozprávala aj o tom, ako je to so sťažnosťami v reštauráciách na Slovensku a v Austrálii.

Celý článok:

Slovák Peter Šebesta riadi v Austrálii reštauráciu v národnom parku: „Sťažnosť hostí rieši manažér, nie čašník.“