Denisa Gočal pochádza z Prievidze a posledných 6 rokov žije neďaleko Frankfurtu, v dedinke Schöneck, kde pracuje ako asistentka šéfkuchára v šafránovej reštaurácii – Restaurant Zafferano – https://goo.gl/XMmT93. Pečú napríklad vlastný šafránový chlieb alebo vyrábajú vlastný šafránový likér. Deni odchod zo Slovenska plánovala spoločne s priateľom, teraz už manželom, pretože chceli získať nové skúsenosti, niečo zažiť, a samozrejme, aj si zarobiť. Keď prišla do Nemecka, tak hľadala špičkového šéfkuchára, ktorý ju naučí fantasticky variť a našla ho, volá sa Antonino, je zo Sicílie a pred 26 rokmi si vo Frankfurte otvoril vlastnú reštauráciu Zafferano, za ktorú získal cenu za najlepšiu reštauráciu v Nemecku. Inak zafferano znamená v preklade z taliančiny šafrán a práve tým je aj špeciálna. Mimochodom, Denisa Gočal srší energiou a sebavedomím. O svojej práci hovorí nadšene a s hrdosťou. Je to žena, ktorá nešéfuje a neriadi, ale varí so srdcom.
Celý článok: