Erik Lorincz pochádza z dedinky Branč pri Nitre. Na strednej škole študoval odbor kuchár – čašník. Práve tam namiešal prvý koktejl, a tak ho to chytilo, že si našiel barmanskú školu v Prahe a odišiel tam študovať. Neskôr začal pracovať v Bratislave, kde otvorili v tom čase prvý koktejlový bar. Do Londýna prišiel pred vyše 12 rokmi, pretože sa chcel naučiť po anglicky. Zo začiatku zbieral poháre, čistil popolníky a zametal podlahu. Po roku a pol začal pracovať za barom a teraz je šťastný, lebo svoju prácu miluje a tvrdí, že nič lepšie si ani nemohol vybrať. Pred šiestimi rokmi dostal ponuku z Hotela Savoy, ktorá sa neodmieta. American Bar má za svoju vyše 120-ročnú históriu iba 10 hlavných barmanov, a posledných 6 rokov je ním práve Erik. Keďže sme sa s Erikom stretli priamo v Londýne, namiešal drink aj mne. Pozrite si video 🙂 A mimochodom, nejde o to, aby ste sa opili, ale aby ste si drink vychutnali.
https://www.expres.sk/78018/slovak-erik-lorincz-je-desiatym-hlavnym-barmanom-v-najstarsom-bare-v-londyne/