Lenka Porubská pochádza z Nitry. V Prahe študovala ekonomiku, a pred siedmimi rokmi sa rozhodla, že pôjde do Austrálie. Aj tam študovala, cestovala a nakoniec začala pracovať ako manažérka kaviarne v Sydney. Práve tam začala predávať svoje prvé raw koláčiky. A keďže každý z nás chce maškrtiť, Lenke sa darí a raw koláčiky dodáva pre približne 60 klientov, najnovšie plánuje distribúciu aj do iných miest. Lenkin najobľúbenejší raw koláčik je z citrónu, kokosu, chia semienok a mandlí. Svoju firmu nazvala veľmi kreatívne, názov vymysleli s kamoškou – mmmore. Lenka je jedna z tých Sloveniek v zahraničí, ktoré uvažujú o návrate na Slovensko, aspoň sčasti. Najideálnejší stav by pre ňu bol – pol roka v Sydney a pol roka na Slovensku.

https://www.expres.sk/72664/slovenka-rozbehla-v-sydney-biznis-s-raw-kolacmi/