Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je skvelý kuchár a pekár, Samir Al Zafari.
„Čas v kuchyni je pre mňa asi najideálnejšie strávený čas.“
„Pred desiatimi rokmi som všetok svoj voľný čas trávil doma, v kuchyni, kde som si varil. Bavilo ma si to aj fotiť a von som nechodil jesť. Prerástlo to do toho, že som chcel zistiť, či za to viem dostávať aj peniaze. Spýtal som sa v IASAI na stáž, behom dvoch týždňov som nastúpil a už som tam ostal. Dal som výpoveď v ambulancii a začal som variť vo svojich 33 rokoch,“ spomína na svoje začiatky v gastre Samir.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶️ prečo sa rozhodol vstúpiť do pekárne Kruh a posunúť ju na vyšší level
▶️ aký má pocit z dlhých radov pred pekárňou
▶️ čo ho najviac baví na svojej práci
▶️ čo ho sklamalo vo vychýrenej reštaurácii v Kodani
▶️ odkiaľ Samir pochádza a v akých chutiach doma vyrastal
▶️ prečo sa rozhodol z ambulancie nastúpiť do kuchyne
▶️ z čoho mal najväčšiu výzvu, keď sa prvýkrát ocitol v reštauračnej kuchyni
▶️ akú radu by dal všetkým malým pekárňam
▶️ na aké novinky sa môžete tešiť v pekárni Kruh
▶️ aké má ďalšie ambície a čo by chcel dosiahnuť v najbližších rokoch
„Keď som nastúpil do IASAI, bolo mi jasné, že to bude iné ako doma v kuchyni, kde máš množstvo času. Toto bolo úplne o niečom inom. Bál som sa, či to budem dávať, ale naučíš sa to. Je to iba o tom, že keď robíš to, čo ťa baví, je ti jedno, že tam stojíš 14 hodín na nohách. Si v dobrom kolektíve a ideš tam s radosťou aj druhý deň,“ dodáva Samir Al Zafari.
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk