Problémy gastrosektora s vysokými cenami energií | Hostia: Vladimír Mikolaj (majiteľ reštaurácie vo Vysokých Tatrách) a Marek Harbuľák (prezident Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska). |
Malí aj strední podnikatelia dostávajú v ostatných dňoch faktúry za energie s násobne vyššími čiastkami, pričom zvýšenie nákladov rátajú na stovky percent. Prevádzkovatelia reštaurácií alebo hotelov rapídne dvíhajú ceny za služby, niektorí sa obávajú dokonca úplného zatvárania. Vláda síce predstavila výzvy na dotácie, ktoré mali platby za energie zasanovať, podnikatelia však hovoria, že ani s trvalým znížením DPH to stačiť nebude. Čo by im teda v súčasnej situácii pomohlo? Aké vysoké sú ich náklady a koľkým hrozí bankrot či zánik? Prídu ľudia o pracovné miesta v cestovnom ruchu? |
Moderuje: Nina Alžbetkinová; |
V premiére každý pracovný deň v Rádiu Slovensko po 18:30. Diskusiu K veci pripravuje RTVS – Slovenský rozhlas, Rádio Slovensko, SRo1.