Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso a steaky, Roman – The BBQ Butcher.
„Keď som začínal plánovať mäsiarstvo v roku 2017, už vtedy som vedel, že chcem byť ten Roman, ktorý ľuďom napadne, keď sa povie slovo mäso na Slovensku. Našiel som sa v mäsiarstve, baví ma aj grilovanie, ale možno ešte viac ma bavia kurzy a masterclassy, ktoré robím. Tomuto by som sa chcel venovať čoraz viac, robiť aj anglické food-science kurzy s nádychom stand-up po Európe,“ hovorí Roman o svojej vášni k mäsu, steakom, grilovaniu a šírení jeho expertízy v tejto oblasti medzi ľudí.
V podcaste sa tiež dozviete:
▶️ aké boli jeho začiatky na slovenskom trhu
▶️ prečo sa rozhodol pomerne rýchlo predať úspešnú firmu Regal Burger
▶️ ako postupoval ďalej vo svojej kariére
▶️ aké existujú druhy steakového mäsa
▶️ odkiaľ pochádza mäso od Romana
▶️ prečo sa mu ťažko spolupracuje s malými slovenskými farmármi
▶️ o vedeckom prístupe pripravovania steakov a mäsa
▶️ prečo si dať pozor na správne korenie a soľ
▶️ o šokujúcom zistení o mäsiarskych pultoch v obchodoch
▶️ recept s postupom ako uvariť najchutnejší guláš
„Poviem teraz niečo, čo som ešte takto verejne nepovedal. Keď prídeš k mäsiarovi, uvidíš, že mäso má rozdelené na dva druhy. Hovädzie predné a hovädzie zadné. Prečo? Anatomicky to nesedí. Hovädzie predné je krk, predné lýtko, zadné lýtko, chvost, brucho, hruď, rebrá. A hovädzie zadné je plece a stehno. Nikto to nevie. Strašne som sa smial, keď dával mäsiar hovädzie predné na pult dopredu. Pretože hovädzie predné je na polievku, varenie, dusenie, lebo má veľa kolagénu, ktorý sa musí dlho rozkladať. A hovädzie zadné je na minútky, bežné varenie a pečenie. Keď som to zistil, neveril som tomu…“.
CHUTNÝ podcast Vám prináša Milan Zimnýkoval v spolupráci s portálom dobruchut.sk a aktuality.sk