V najbližších voľbách môže opäť prepadnúť historicky najviac hlasov, aj napriek tomu vidíme skôr registrovanie menších strán ako spájanie. Predseda ODS Pavel Macko v rozhovore v HNtelevízii tvrdí, že dostali ponuku od Eduarda Hegera vstúpiť do Demokratov. „Rozumieme tomu, prečo Demokrati vznikali a aj celú situáciu, ale my sme demokratická strana. Prebiehala u nás vnútrostranícka diskusia, referendum a to zaujalo zdržanlivý postoj,“ tvrdí s tým, že ako predseda mal dostať miesto v predsedníctve.

Macko ako generálporučík vo výslužbe reagoval aj na ponuku od USA, ktorú sme dostali za darovanie MiGov na Ukrajinu. Podľa ministra obrany Jaroslava Naďa za to dostaneme 12 vrtuľníkov BELL AH-1Z Viper a viac ako 500 rakiet AGM-114 HELLFIRE II. Aj keď sme ako krajina nemali bojové vrtuľníkové letectvo ako prioritu, ale potrebujeme ho.

***

Ďakujeme, že počúvate reláciu Doslova aj ako podcast.

https://hnonline.sk/tv/relacie/doslova

***

Všetky rozhovory HNtelevízie si môžete pozrieť na https://hnonline.sk/tv

***

WEB: https://hnonline.sk/tv

FB: https://www.facebook.com/hospodarskenoviny

IG: https://www.instagram.com/hospodarske_noviny/

TW: https://twitter.com/hnonline

Hospodárske noviny sú najdôveryhodnejší denník na slovenskom trhu. Už od roku 1993 vás informujeme o všetkých dôležitých historických okamihoch. Pridajte sa k čitateľom, ktorým záleží na tom, odkiaľ čerpajú informácie. Tvorbu rozhovorov a podcastov môžete podporiť kúpou predplatného. Choďte na https://hnonline.sk/predplatne