Na Ukrajine naďalej pokračujú ťažké boje o mesto Bachmut. Wagnerovci informovali, že sa im mesto podarilo dobyť. Kyjev ale tieto informácie poprel. Ruská strana rovnako informovala, že ich taktické jadrové zbrane budú v Bielorusku umiestnené v blízkosti hraníc krajín NATO. Čo to znamená pre Európu a ako vyzerajú boje o mesto Bachmut? Téma pre generála Pavla Macka.

V druhej téme podcastu sa pozrieme na návrh ministra spravodlivosti Viliama Karasa, ktorým chce vyriešiť majetkové práva LGBTI+ ľudí. Svoj majetok by si podľa neho mali spravovať cez súkromné nadácie. LGBTI´+ komunita aj neziskový sektor v návrhu vidia viacero problémov. V podcaste budete počuť Martina Macka z Inakosti či Zuzanu Petkovú z nadácie Zastavme korupciu.

„Pán minister je z advokátskeho prostredia, vieme, že bol predsedom Slovenskej advokátskej komory. Ja za tým vidím aj silný lobing advokátskych kancelárií, ktorých bohatí klienti už dlho volajú po takejto úprave,“ myslí si o návrhu ministerstva Zuzana Petková z nádacie Zastavme korupciu.

Podcast pripravili Adam Oleš a Denisa Žilová.