Budúci premiér Ľudovít Ódor predstavil plány úradnickej vlády na najbližšie mesiace a reagoval aj na útoky. „Na zverejnené útoky môžem iba povedať, že ďakujem pánovi Ficovi, že ma jeho vláda nominovala na funkciu viceguvernéra NBS, “ reagoval.

Aký bude Ľudovíť Ódor premiér? Dokáže riešiť konflikty? A čo ho čaká v úrade? V podcaste odpovedajú ekonóm Martin Šuster a exminister financií Ivan Mikloš.

Podľa exministra financií Ivana Mikloša je dobré, že sa do čela úradnickej vlády postaví Ľudovít Ódor „Pre uradníckú vládu, ktorá potrebuje odborníkov, najmä ekonómov, je to veľmi dobrý výber.“

Pozdáva sa mu aj pravdepodobne budúci minister vnútra Ivan Šimko. „Má skúsenosti. Bol ministrom vnútra aj obrany. Nepôjde teda pre neho o novú situáciu. Je to veľmi dôležitá a citlivá pozícia. Som rád, že v nej bude Ivan Šimko,“ hovorí v podcaste Ivan Mikloš.

Aj podľa ekonóma a člena Rady pre rozpočtovú zodpovednosť Martina Šustra je Ľudovíť Ódor dobrý výber. „Je jeden z najlepších ekonómov. Komunikuje vecne,“ hovorí o ňom.

V podcaste sa rozprávame aj o Miroslavovi Wlachovskom, o ktorom sa hovorí ako o možnom ministrovi zahraničných vecí. Dnes na neho útočil Robert Fico, že bol 3. mája vo Washingtone vypočuť pokyny.

„Má široke zameranie a skúsenosti,“ hovorí v podcaste riaditeľ Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku Tomáš Strážay.

Podcast pripravila Denisa Hopková.