Slovenské potraviny a značka kvality | Hosť: Martin Ondráš (Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka). |
Už dlhé roky ako spotrebitelia počúvame, že by sme mali kupovať najmä slovenské potraviny. A to najmä preto, aby sme podporili domácich poľnohospodárov a výrobcov. Vieme ale, ktoré potraviny sú naozaj slovenské? Podľa čoho si ich vybrať? Pomôckou by mohla byť napríklad Značka kvality – certifikát, ktorý udeľuje ministerstvo pôdohospodárstva. Čo to znamená v praxi, ktoré výrobky môžu byť takto označené a koľko ich v skutočnosti máme? Pýtať sa bude Eva Vasilová v tomto vydaní Kontaktov. |
Moderuje: Eva Vasilová. |
Kontakty pripravuje RTVS – Slovenský rozhlas, Rádio Slovensko, SRo1. V premiére v pondelok až štvrtok po 20. hodine v Rádiu Slovensko.