EÚ a potraviny z hmyzu | Hostia: Marián Koreň (analytik portálu EurActiv) a Martin Masár (potravinársky chemik a odborník na výživu). |
Prášok vyrobený zo žltých múčnych červov je siedmy potravinový produkt z hmyzu, ktorý odobril Európsky úrad pre bezpečnosť odobril. Predtým tak urobil pri výrobkoch zo sušených múčnych červov, alebo mrazených a sušených prípravkov z kobyliek a cvrčkov. Čo toto rozhodnutie znamená v praxi? Je prospešná konzumácia výrobkov pripravených z takýchto surovín? A ako je to v skutočnosti s informáciou o tom, že Únia údajne nariadila primiešavanie múky z chrobákov do tradičných pokrmov? |
Moderuje: Marián Kukelka; |
V premiére každý pracovný deň v Rádiu Slovensko po 18:30. Diskusiu K veci pripravuje RTVS – Slovenský rozhlas, Rádio Slovensko, SRo1.