Utečenci z Ukrajiny stále potrebujú materiálnu pomoc. Od augusta ju ale dostáva menej ľudí. Kto môže po novom žiadať o pomoc? A v čom všetkom je iné štvrté kolo pomoci Ukrajincom? 

Vyšetrovanie kauzy Súmrak už bolo na konci a vyšetrovateľ predložil spis s návrhom na podanie obžaloby Roberta Fica, Roberta Kaliňáka a ďalších Situácia sa však zmenila a prokurátor vyšetrovateľovi prípad vrátil na doplnenie dokazovania. Našiel aj procesné pochybenia. Viac povie novinárka Aktuality.sk Annamária Dömeová.

Iniciatíva Kto pomôže Ukrajine poskytuje materiálnu pomoc utečencom z Ukrajiny v bratislavskom Auparku od marca. Začiatkom augusta spustila štvrté kolo pomoci v nových priestoroch a s novými prísnejšími podmienkami pre utečencov. Humanitárnu pomoc dostanú už len najohrozenejšie skupiny ľudí – matky s deťmi, seniori nad 65 rokov a invalidní dôchodcovia, ktorí musia byť vopred zaregistrovaní. V centre humanitárnej pomoci sme sa boli pozrieť. Reportáž z bratislavského Auparku nahrávala Denisa Žilová.

Podcast pripravili Denisa Hopková a Denisa Žilová.