„Nepanikáriť, výkyvy na finančných trhoch nie sú rizikom, ale istotou, učiť sa môžeme z takmer storočnej skúsenosti“, radí expert na investovanie Maroš Ovčarik. Čo robia také pohnuté časy, ako sú naše poznamenané pandémiou covidu a vojnou na Ukrajine, s peniazmi?

 

Vážna hospodárska recesia vo východnej Európe. Varuje pred ňou Medzinárodný menový fond. Naplniť sa má v prípade, ak Rusko zavedie embargo na dodávky plynu a ostatne krajiny sa s nami nepodelia o svoje zásoby. Akciové trhy už od začiatku roka prakticky len v prepade, inflácia naopak rastie – a prekonáva dvadsaťročné maximá; a rovnako úrokové sadzby. A malí investori si v mailových schránkach začínajú zvykať na správy typu – hodnota vášho portfólia klesla. Správy sa stávajú cyklickámi. Ako a kedy sa to skončí? Téma pre Maroša Ovčarika, experta na investovanie.

 

V podcaste sa dozviete, ako sa správať pri výrazných prepadoch na finančných trhoch, či akých chýb sa vyvarovať, aby to nebolo pre nás „drahé“.

 

V druhej časti podcastu sa pozrieme na projekt pomoci vojnovým utečencom z Ukrajiny. Pomoci, ktorá pamätá aj na „priateľskú oporu“. Práve o nej sú Buddíci pre Ukrajincov. So Zuzanou Ralbovskou.

 

Podcast pripravili Jaroslav Barborák a Braňo Dobšinský.