Tento týždeň pokračuje hlavné pojednávanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a príprave vrážd prokurátorov. Na súde sa dnes nečakane rozrozprával aj obžalovaný Tomáš Szabó. V polovici apríla sa v síce  v kauze prípravy vrážd prokurátorov priznal, no do dnešného dňa odmietol vypovedať.

Prečo Szabó otočil a vypovedá? A čo Marián Kočner? Pojednávanie sledovala aj novinárka Laura  Kellöová.

Nielen učitelia, ale aj zdravotné sestry žiadajú vyššie mzdy. Na problémy v zdravotníctve upozorňujú dlhodobo. „Napriek tomu, že dnes sa aktívne neozývajú, neaktivizujú, ale táto situácia sa môže pokojne zmeniť aj tým, že sa prísľuby nedodržia. Nevieme zaručiť, aký zvrat nastane“, hovorí Iveta Lazorová zo Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek.V podcaste budete počuť aj Lukáša Kobera zo Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek. 

Ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že situáciu rieši a prichádza s novým návrhom, ktorý ma zastabilizovať zdravotnícky personál. Denisa Žilová sa v druhej časti bude rozprávať so štátnou tajomníčkou rezortu zdravotníctva Lenkou Dunajovou Družkovskou. „Potrebujeme zastabilizovať personál najmä platmi“, hovorí v podcaste štátna tajomníčka. No otázkou ostáva, či na to budú peniaze.

Podcast nahrávali Denisa Hopková a Denisa Žilová.