Predčasné voľby alebo sociálne nepokoje, budúcnosť krajiny ako ju vidí Robert Fico. V posledných dňoch sa tieto dve možnosti preňho stali akoby mantrou.

 

Sú to jediné možnosti pre túto krajinu, alebo ide o scenáre, ktoré by si Robert Fico iba želal? Pýtali sme sa pozorovateľov politického života.

 

Grigorij Mesežnikov, prezident Inštitútu pre verejné otázky: „Robert Fico chce, aby tie nepokoje vznikli a aby ich mohol využiť vo svoj prospech.“

Jindřich Šídlo, politický komentátor portálu Seznamsprávy: „Ide o radikálnu opozičnú politiku.“

Radoslav Štefančík, politológ Ekonomickej univerzity v Bratislave: „Sociálne nepokoje nás podľa mňa nečakajú, skôr rôzne ohraničené prejavy nespokojnosti s aktuálnym stavom, čo je však pre demokraciu prirodzené.“

 

Antivaxeri ako prenasledovaní Židia z éry nacizmu? Ako na toto prirovnanie ďalšieho člena Smeru Ľuboša Blahu reagujú potomkovia deportovaných?

Predseda Ústredného zväzu židovských náboženských obcí Richard Duda toto prirovnanie verejne v ostrom stanovisku odsúdil no Blaha svoj názor napriek tomu zmeniť nemieni a od šéfa židovských obcí dokonca chce ospravedlnnenie. To ale predseda židovských obcí v exkluzívnom rozhovore pre Aktuality.sk odmietol a prirovnal Blahu k fašistom. Rozhovor viedol Braňo Dobšinský.

 

Moderuje Jaroslav Barborák.