“Včera sme na koaličnej zhode, že bude vytvorená pracovná skupina s odborníkmi z každej koaličnej strany, ktorá preskúma možnosti úpravy paragrafu 363,” hovorí v podcaste Anna Zemanová zo SaS. Na Špecializovanom trestnom súde dnes pokračuje desiaty deň hlavného pojednávania v procese s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom – v podcaste budete počuť obhajcu Erika Magála a novinárku Lauru Kellöovú, s ktorou sa pozrieme na najzásadnejšie momenty pojednávané dni a nové skutočnosti. 

Zmení koalícia znenie paragrafu, vďaka ktorému mohla generálna prokuratúra pod vedením Maroša Žilinku zrušiť obvinenie Vladimírovi Pčolinskému? Koalícia k tomu mala včera mimoriadna koaličná rada a zhoda sa na vytvorení pracovnej skupiny s odborníkmi každej koaličnej strany, ktorá skúma možnosti úpravy paragrafu – hovorí v našom podcaste šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

Podľa šéfa ústavnoprávneho výboru Milana Vetráka z Oľano sú v koalíciách dva názory čo s paragrafom. V podcaste priblíži čo by sa mohlo zmeniť. 

Moderuje Denisa Hopková