Aktuality.sk dnes píšu o nákupoch štátnych hmotných rezerv pod vedením dnes obvineného Kajetána Kičuru: štátne rezervy mali firme vyplatiť štvormiliónovú zálohu za obrovsky nákup rúšok, no k nákupu nikdy nedošlo. úrad si teraz žiada zálohu od firmy späť, no zatiaľ neúspešne. Spoločnosť sa pritom spomína pri najnovšom, v poradí treťom obvinení Kajetána Kičuru – ten ale vinu odmieta.  Budete počuť investigatívnu novinárku redakcie Aktuality.sk Lauru Kellöovú.

Kultúra sa poriadne ani naspamätala z prvej vlny pandémie, no hneď musí čeliť druhej. Od septembra sa pravdepodobne obmedzia hromadné podujatia: zákaz organizácie hromadných podujatí nad 1 000 účastníkov v exteriéri a nad 500 pri podujatí v interiéri, tiež je v pláne uplatniť zákaz organizovania všetkých interiérových podujatí po 23:00 s výnimkou svadieb. Či sa tak naozaj stane ešte nie je jasné, ale práve tie označujú viacerí pracujúci v kultúre za diskriminačné a likvidačné 

Ako je na tom naša kultúra, ustojí to? Budete počuť Mareka Berezňáka z Hudobnej únie Slovenska.

A tiež aj Tibora Zelenaya, ktorý je predsedom Asociácie hudobných klubov Slovenska. Práve hudobné kluby môže druhá vlna úplne zdevastovať.