Líder ĽSNS Marian Kotleba neprišiel na dnešné pojednávanie v kauze šekov na 1488 eur. Ako dôvod uviedol, že pokračuje rokovanie parlamentu, na ktorom má byť prítomný.

„Byť dnes v koži Mariana Kotlebu, budem mať dôvod obávať sa. Keďže viem, že sú tam kvalifikovaní prokurátori, špecializovaný trestný súd týmto prípadom prikladá veľkú pozornosť,“ hovorí v našom podcaste odborník na extrémizmus.

Obáva sa Kotleba väzenia? Budete počuť experta na extrémizmus Daniela Mila.

Povinná štátna karanténa sa postupne stáva minulosťou vďaka novej aplikácii, ktorá umožní absolvovať karanténu doma. Ide o tzv. inteligentnú štátnu karanténu. Budete počuť predsedu občianskeho združenia Srdcom doma Samuela Zuba, ktorý hovorí, že povinná štátna karanténa urobila z ľudí vracajúcich sa zo zahraničia tzv. nepriateľov a ani smart karanténa nemyslí na všetkých.

Krajiny postupne otvárajú hranice. Český premiér Andrej Babiš dokonca hovorí, že hranice medzi Českou republikou, Slovenskom a Rakúskom by sa mohli opäť otvoriť 8. alebo 15. júna. Stane sa tak aj v prípade slovenských hraníc? Budete počuť štátneho tajomníka ministerstva zahraničných vecí Martina Klusa a premiéra Igora Matoviča.