Dnes uderom polnoci sa uzavrie možnosť voľby zo zahraničia. Doteraz túto šancu využilo vyše 60 tisíc našich spoluobčanov, ktorí napriek tomu, že momentálne žijú za hranicami sú srdcom stále doma. Čo treba urobiť, ak máte záujem voliť zo zahraničia a ako tieto hlasy môžu ovplyvniť volebnú matematiku?

Dnes, v stredu 9. augusta je posledný deň keď sa ešte môžete rezistrovať pre možnosť voľby zo zahraničia. Doteraz túto možnosť využilo vyše 60 000 slovákov, do polnoci k ním ale ešte môžu pribudnúť ďalší naši spoluobčania, ktorí napriek tomu, že sa momentálne nachádzajú za našim hranicami nestratili kontakt s našou verejnou realitou a majú záujem ju prostredníctvom svojho hlasu aj reálne vo voľbách ovplyvniť.

Ako tieto hlasy môžu reálne ovlyvniť parlamentnú matmatiku, čo vieme o tom, ako volili Slováci v zahraničí v minulosti sa budeme pýtať šéfa agentúry AKO Václava Hřícha.

Reč však bude aj o aktuálnej predvolebnej kampani a vývoji preferencií politických strán. No a na záver vám ponúkneme aj jedno malé prekvapenie.

Počúvate Aktuality Nahlas, pekný deň a pokoj v duši vám želajú Zorislav Poljak, Adam Obšitník a Braňo Dobšinský.