Satelitná internetová služba Starlink od spoločnosti SpaceX čoskoro dostane konkurenciu. Okrem Elona Muska sa na komerčný boj satelitných internetových služieb chystá aj zakladateľ Amazonu a miliardár Jeff Bezos. Jeho projekt Kuiper má síce licenciu na prevádzkovanie viac ako 3-tisíc satelitov, no po troch rokoch sa na obežnej dráhe nenachádza ani jeden z nich.

Čo sa dá od neho očakávať a prečo má problémy v podcaste SHARE vysvetlí redaktor magazínu Živé.sk Martin Hodás. Pýta sa ho Lukáš Zachar.

V aktuálnej časti podcastu SHARE sa dozviete:

  • Čo môžeme od Kuiperu očakávať.
  • V akej fáze sa projekt nachádza.
  • V čom má problémy.
  • Prečo nedokáže vlastné satelity dostať na obežnú dráhu.
  • Prečo peniaze tento problém nevyriešia.
  • V čom môže mať Kuiper oproti Starlinku výhodu.

TIP na tému:

https://zive.aktuality.sk/clanok/zVC4Q10/eu-sa-nespolieha-na-muska-nad-vlastnym-starlinkom-bude-mat-plnu-kontrolu-rozhovor/

Ako si tento podcast vypočuť najlepšie? Tu je náš sprievodca podcastovými appkami:

https://zive.aktuality.sk/clanok/KaFWa78/ako-na-podcasty-aj-aplikacie-zadarmo-ponukaju-mnohe-funkcie-navyse/

Podcast SHARE pripravuje magazín Živé.sk. Na odber všetkých nových dielov našich podcastov SHARE sa môžete prihlásiť cez platformy Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Deezer a YouTube.

NAPÍŠTE NÁM: Ak nám chcete niečo odkázať, doplniť nás alebo sme povedali niečo zle a chcete nás opraviť, môžete nám napísať na [email protected]. Všetky maily čítame a na väčšinu odpovedáme.

Mentioned in this episode:

19.9. – 26.9.2023 – Autopolis

19.9. – 26.9.2023 – Autopolis

Ford Puma